توضیحات:
مقاومتها و انواع آن
فرمت فایل : ورد- word
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 16 صفحه
فهرست مطالب:
مقاومت
تعیین مقدار مقاومت با استفاده از کد رنگ
اندازه گیری مقاومت های متغیر
مقاومت های سری و موازی
سری بستن مقاومت ها
موازی بستن مقاومت ها
رساناي الكتريكي (هادي)
مقدار مقاومت
نمایش مقاومت
تعریف اهم
کاربردهای مقاومت سیمی
شكل ظاهري مقاومتها
قرائت مقدار مقاومت
درصد خطاي يك مقاومت
مختصر نويسي مقدار مقاومتها
ولتاژ
جریان
قانون اهم
توان
انواع مقاومت
مقاومتهای ثابت
مقاومت سیمی
مقاومتهای قابل تنظیم
پتانسیومتر
مقاومتهای وابسته
ترمیستور یا مقاومت تابع حرارت
مقاومت تابع نور
بخشی از متن :
واحد اندازه گیری مقاومت "اهم" می باشد. در توضیح مقاومت باید بگوییم که در حقیقت عامل بازدارنده جریان الکتریکی در مدار مقاومت است. یعنی در ساده ترین حالت وقتی می خواهید جریان را کنترل کنید و نگذارید داخل مدار جریان زیادی به راه بیفتد (که عامل سوختن مدار است) از مقاومت استفاده می کنیم.
مقاومت در اشکال گوناگون در وسایل الکتریکی و الکترونیکی کاربرد بسیاری دارد. یکی از انواع مقاومت، مقاومت سرامیکی یا چینی است که روی آن را با قشری از زغال پوشانده اند. مقدار چنین مقاومتی بستگی به مقاومت قشر زغالی دارد. که در حدود 0.001 تا 10 میکرون ضخامت دارد.
تعیین مقدار مقاومت با استفاده از کد رنگ:
اندازه مقاومت بر حسب اهم بوده و به وسیله چهار نوار رنگی بر روی بدنه اش مشخص می گردد که به صورت یک عدد دو رقمی و تعدادی صفر که در سمت راست آن قرار می گیرد است. همچنین در این کد بندی میزان خطا هم با یک نوار دیگر مشخص می شود.
مجموعه این علائم دارای فاصله های یکسان از دو طرف نیستند بلکه به طور آشکار به یک طرف نزدیکتر هستند. برای تعیین مقدار باید جوری مقاومت را در جلوی چشم قرار بدهید که مجموعه نوارهای آن مجموعه نوارهای رنگی طرف چپ قرار بگیرد.
رساناي الكتريكي (هادي)
به هر ماده اي كه بتواند جريان الكتريكي را از خود عبور دهد رساناي الكتريكي يا هادي الكتريك (هدايت كننده جريان الكتريكي ) گويند مانند فلزات و به هر ماده كه نتواند جريان الكتريكي را از خود عبور دهد نارسانا يا غيرهادي گويند مانند پلاستيك ، چرم ، كاغذ و غیره.
مقاومت چيست؟
مقاومت جسم هادي دو سري است كه در برابر عبور جريان مقاومت مي كند و ولتاژ دو سر آن متناسب با جريان عبوري از آن مي باشد.
هر هادي الكتريكي در برابر عبور جريان مقداري مقاومت از خود نشان می دهد اين مقاومت باعث می شود كه جريان عبوري از هادي محدود شود با كم و زياد كردن مقاومت موجود در مسير يك مدار می توان جريان كل مدار را كنترل كرد .