نقش مواد معدنی بدن

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
نقش مواد معدنی بدن
فرمت فایل : ورد- word
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 15 صفحه

فهرست مطالب:
املاح مورد نیاز بدن انسان
ورود املاح به بدن
فعالیت املاح در بدن
نقش املاح معدنی در بدن
عناصر اندک
جذب مواد معدنی
جذب آهن و مس
جذب کلسیم ، منیزیم و فسفر
انباشته شدن مواد معدنی
مواد معدنی در مواد غذایی
غذاهای متنوع میل کنید

بخشی از متن :
املاح در همه جا خاک ، آب ، گیاه و بدن انسان وجود دارند. در بدن ما نیز انواع مختلفی از آنها موجود است که به استخوان هایمان استحکام می ‌بخشند و حیات سلولهای بدنمان را تأمین می ‌کنند.
املاح مورد نیاز بدن انسان
املاح مورد نیاز بدن ما به دو دسته عمده تقسیم می‌شوند:
• املاح کلی (ماکرو)
• املاح جزئی (میکرو)
تفاوت این دو از اسمشان معلوم است. املاح کلی به میزان بیشتری در بدن موجود هستند، از این‌ رو ما به میزان بیشتری از آنها نیازمندیم و املاح جزئی به میزان کم در بدن ما وجود دارند، پس روزانه میزان کمی از آنها مورد نیاز است. ولی این دلیل بر این نیست که از درجه اهمیت کمتری برخوردار هستند.
ورود املاح به بدن
در بدن ما به طور متوسط 2 تا 3 کیلو املاح مختلف وجود دارد که نصف بیشتر آن کلسیم است. املاح از طریق غذا به بدن ما وارد شده ، در اثر هضم غذا آزاد می‌ شوند و به‌ صورت یون ، جذب دیواره روده می ‌شوند و از طریق خون به کبد و دیگر اندامها هدایت می ‌شوند. مقداری از آن ، همان لحظه استفاده شده ، باقیمانده ذخیره می‌ شود و اضافی آن از بدن دفع می ‌گردد.
شرایط مختلفی بر جذب املاح مؤثر است، مثلاً املاح موجود در بعضی غذاها بهتر (منابع حیوانی) و در بعضی غذاها کمتر جذب می ‌شوند. خوردن بعضی غذاها با هم موجب می ‌شود مواد غذایی موجود در یکی جذب املاح دیگری را کند کند و یا سرعت ببخشد. مثلاً خوردن سبزیجات با غذاهای گوشتی جذب آهن موجود را افزایش می ‌دهد.
گاهی املاح مختلف برای ورود به دیواره روده رقابت می ‌کنند، مثلاً کلسیم موجود در لبنیات با آهن غذاهای گوشتی در ورود به خون رقابت می‌ کند، پس بهتر است با هم مصرف نشوند.
کسانی که مکمل مصرف می ‌کنند، باید مراقب باشند که مصرف بیش از حد یک عنصر جذب عناصر دیگر را کاهش می‌ دهد.
جذب مواد معدنی
متابولیسم بسیاری از مواد معدنی به ‌طور کامل مشخص نگردیده ، مع هذا بعضی از مسائل را به ‌طور کلی می ‌توان درباره تمام آنها تعمیم داد. جذب مواد معدنی معمولاً ناقص است و مقدار بیشتری از آنها در مدفوع دفن شده و مقدار کمتری جذب می ‌شود. برای جذب آنها پروتئین‌های خاصی ضرورت دارد و تولید این پروتئین‌ ها در بدن مرحله مهمی از متابولیسم مواد معدنی است.
جذب مواد معدنی ممکن است تحت اثر موادی که آنها را به خود می ‌گیرند (مانند فیتات و اکسالات) ، پروتئین ، چربی ، سایر مواد معدنی و مقدار فیبر رژیم دستخوش تغییراتی بشود. ولی نتایج بررسی هایی که در این مورد به عمل آمده ، منجر به نتیجه ثابتی نشده است.
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 7967 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:68 کیلوبایت

 قیمت: 2,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: